Ga naar Content

Muiders hamsteren in het winkelcentrum: "Het lijkt wel oorlog"

MUIDEN - "Het lijkt wel oorlog", zo vat een bezoeker van winkelcentrum Maxis in Muiden het samen. In de twee supermarkten zijn de schappen voor het middaguur al bijna leeg. Niemand zegt te 'hamsteren', maar bijna iedereen neemt het zekere voor het onzekere en slaat nog snel wat extra toiletpapier en houdbare blikken in. 

Hamsteren bij de Maxis - NH Nieuws

Al vroeg in de ochtend parkeren de eerste klanten hun auto bij winkelcentrum Maxis in Muiden. Het enorme parkeerterrein staat binnen de kortste keren afgeladen vol.

Blikken eten, pasta en wc-papier

Binnen is het bij de supermarkten van Lidl en Albert Heijn dringen geblazen. Vooral eten in blik en pasta is populair en de rollen wc-papier zijn niet aan te slepen. Rond het middaguur ziet met name de Lidl er uit als een slagveld. 

Oorzaak is natuurlijk de razendsnelle verspreiding van het coronavirus. De afgekondigde maatregelen van het kabinet zorgen voor onrust onder de inwoners van de regio. Ook al is hamsteren volgens de supermarkten in Nederland niet nodig, de klanten nemen het zekere voor het onzekere.

Ook wie het niet van plan is, neemt toch maar wat extra mee. Slechts een enkeling kan de verleiding weerstaan en moet morgen weer boodschappen doen. 

Online hamsteren

Ook acteur en ondernemer Olivier Richters merkt dat er een hoge vraag is naar voedingsmiddelen. Hij verkoopt in zijn online supermarkt ingevroren voedsel en heeft het sinds vrijdag zo druk dat hij zelfs vriezers extra laat plaatsen.

Kijk hieronder naar het interview:

Drukte bij online supermarkt - NH Nieuws

Foto: /NHmarc ruyg

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!