Ga naar Content

Directeur basisschool De Havenrakkers: "Ook basisscholen op korte termijn dicht"

BROEK IN WATERLAND - "Als ik zie wat er in de landen om ons heen gebeurt en hoe uinversiteiten en hogescholen ermee omgaan verwacht ik dat de basisscholen ook snel de deuren zullen sluiten" zegt Peter Bakker, directeur van basisschool De Havenrakkers. De school is gewoon open maar kondigt wel strengere regels aan: geen ouders meer in de klas, leraren met milde klachten naar huis en ook de kinderen gaan dan naar huis, ze worden niet over andere klassen verdeeld.

Openbare basisschool De Havenrakkers Broek in Waterland - Foto: nh nieuws

De school kampt nu al met veel zieken. Normaal wordt de basisschool in het dorp bezocht door 320 kinderen, vandaag zijn dat er maar zo'n 250. Sommige ouders geven toe wel even getwijfeld te hebben. "Ik heb getwijfeld maar na het zien van het nieuws dacht ik het is toch nog wel oké om ze naar school te brengen", zegt een vader. Een moeder roept dat ze totaal niet twijfelde: "Laat ze nu nog maar even genieten van het onderwijs, want ik denk dat dat eerdaags niet meer kan".

Een kwestie van dagen

Directeur Peter Bakker verwacht dat ook de basisscholen binnenkort hun deuren zullen sluiten. "Als ik zie hoe ze er in de landen om ons heen mee omgaan, en hoe hogescholen en universiteiten het doen denk ik dat ook de basisscholen binnenkort dicht zullen gaan". De directeur van De  Havenrakkers zegt de situatie zorgvuldig te monitoren en als het nodig is extra maatregelen te nemen.

200313_CORONA TOCH NAAR SCHOOL WATERLAND v2 - NH Nieuws