Ga naar Content

Dappermarkt, Cuyp en Waterlooplein open, IJ-hallen afgelast

Komend weekend is er geen markt in de IJ-hallen. Op de vlooienmarkt op de NDSM-werf staan 500 kramen en daar komen altijd honderden mensen op af, dus ook hier wordt geen risico genomen. De Dappermarkt en de Albert Cuyp Markt zijn gewoon open, maar er zijn wel zorgen, 'het is hier vreselijk stil', aldus Gerrie Blokzijl de marktmanager vanmorgen tegen AT5. 

Foto: Robby Hiel

"Maar we blijven gewoon open, het is echt overleven voor ons. Dit zijn normaal gesproken al rustige maanden, maar dit heb ik in 45 jaar niet gezien. Sinds de berichten op tv van gisteren komen de mensen niet meer op straat", aldus de dappermarktmanager.

"We worden hetzelfde behandeld als de retail, anders zou er ook oneerlijke concurrentie ontstaan. Daarbij zou ik nu ook liever op de markt lopen dan in de Bijenkorf,' vertelt Albert Cuyp marktondernemer Frank Langereis. 'Musea en bioscopen zijn dicht dus we hopen dat iedereen nu naar de markt komt, de verse producten liggen klaar!"

De marktondernemers hopen dat de markten zo lang mogelijk open blijven. "Mensen met vaste plaatsen moeten als de markt dichtgaat gewoon voor elke dag blijven betalen dus dat gaan ze echt wel voelen",  aldus Frank Langereis. 

Ook de markt op het Waterlooplein is open.

De IJ-hallenmarkt op 28 en 29 maart is ook al afgelast.