Start van hoofdcontent

HOORN

nl

Deen Supermarkten over lege schappen: "Er is voldoende voorraad''

13 maart 2020, 11.03 uur · Aangepast 13 maart 2020, 11.51 uur
Door Redactie · Foto: NH Nieuws / Maarten Edelenbosch

HOORN - Een geruststellend bericht van de directeur van Deen Supermarkten. Door de stijgende vraag van verschillende producten kunnen de schappen volgens hem hooguit één dag leeg zijn. Zowel bij de distributiecentra als bij de leveranciers is voldoende voorraad om de schappen binnen een dag weer te vullen.

Er kwamen gisteren nogal wat foto's voorbij op social media van lege schappen in de supermarkten. Dat zogenoemde 'hamsteren' merken ze ook bij Deen Supermarkten, zo vertelt directeur Leendert van Eck. "Je merkt dat er meer eten in potjes en blikjes wordt gekocht en ook iets meer schoonmaakmiddelen en toiletpapier."

Het zijn vooral die artikelen waarvan een opvallende stijging te zien is. Maar over het algemeen neemt de verkoop van alle producten in de supermarkt toe. "Omdat er minder evenementen zijn zie je dat de thuisconsumptie toeneemt", verklaart van Eck. "Voetbalkantines gaan dicht, er wordt niet meer gesport. Alle producten gaan dus iets harder, omdat mensen meer thuis doen."

Deen Supermarkten heeft ook een webshop en ook daar gaan de producten deze dagen sneller uit de online schappen. Maar die stijgende verkoop betekent niet dat er straks niets meer te krijgen is.

Onder controle

"Er is geen voedselschaarste en op dit moment kunnen wij de winkels prima vol houden", benadrukt van Eck. "Je weet nooit hoe lang dit duurt, maar voor nu zien wij geen problemen. We bekijken iedere dag de situatie en sturen drie keer per dag opnieuw aan. Vooralsnog vinden wij dat wij controle hebben."

Zowel op het distributiecentrum in Hoorn als bij de leveranciers is er volgens van Eck genoeg voorraad. "Door de grote vraag kunnen de schappen in de supermarkt één dag leeg zijn, maar dat is de volgende dag weer aangevuld."

Jongeren

Op dit moment zijn er ook voldoende medewerkers bezig om de winkels te bevoorraden. "We hebben vanmorgen gezien dat ons ziekteverzuim niet te hard loopt. En als de situatie zou zijn dat de scholen dichtgaan dan komt er voor ons juist personeel vrij, want wij hebben veel jongeren in dienst."

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus in Noord-Holland? Wij verzamelen het laatste nieuws op onze themapagina.