Ga naar Content

Nieuw plan in de maak voor woningen statushouders Bloemendaal

BLOEMENDAAL - De gemeente Bloemendaal moet met een aangepast plan komen voor de opvang van 68 statushouders in tijdelijke woningen.

Foto: NH Nieuws/Geja Sikma

Een plan om ze allemaal op te vangen in tientallen tijdelijke flexwoningen op de Zomerzorgerlaan haalde het gisteravond niet in de gemeenteraad.

Een meerderheid van de raadsleden heeft wethouder Susanne de Roy van Zuidewijn opdracht gegeven voor de komende raadsvergadering van 16 april met een nieuw voorstel te komen.

Beschikbaar

De statushouders moeten dit jaar nog worden opgevangen van de provincie Noord-Holland. Er zijn daarvoor te weinig reguliere woningen beschikbaar. Daarom moeten er tijdelijke woningen komen. 

Een meerderheid wil dat de tijdelijke woningen meer worden gespreid over de gemeente. De gemeenteraad heeft een aantal locaties genoemd die in het voorstel mee moeten worden genomen.

Maximaal vijf jaar

Dat zijn Blekersveld, aan de Bloemendaalse kant van de Westelijke Randweg, Een locatie aan de Haarlemse kant van de Westelijke Randweg, het parkeerterrein naast het gemeentehuis en de eerder genoemde Zomerzorgerlaan. Daar moeten dan alleen maximaal 20 tijdelijke woningen komen in plaats van de voorgestelde 50 tot 70. En de duur mag niet langer zijn dan vijf jaar.

Ook wil de meerderheid van de gemeenteraad dat er nog eens met projectontwikkelaars wordt gesproken of er nog andere geschikte locaties zijn.

De tientallen woningen die tijdelijk worden gebouwd zijn voor de helft beschikbaar voor statushouders en de andere helft komt vrij voor andere urgente woningzoekenden.

Meer nieuws uit Haarlem en omgeving?

✔️ Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving, speciaal voor mensen in Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws!  

✔️ Volg het laatste nieuws altijd via NHNieuws.nl/Haarlem