Ga naar Content

Overvallen Chinees restaurant hoeft geen gift: "Ik betaal liever mijn eigen vrije avondje"

HAARLEM - Tegen sluitingstijd stond eigenaresse Lian Ye van Chinees restaurant De Draak oog in oog met twee gemaskerde mannen. “Ze kamen binnen en ik zag meteen het pistool in de hand van een van de jongens.” Lian twijfelt geen moment, slaakt een kreeg en rent weg de keuken in.

Foto: NieuwsFoto / Laurens Bosch

Via een deur komt ze vervolgens buiten, daar treft ze twee mensen die ze vraagt om de politie te bellen. “Ik was op dat moment nog steeds in paniek en op de een of andere manier rende ik verder naar de snackbar tegenover mijn restaurant. Ook daar vroeg ik of ze de politie wilden bellen.”

Toch een actie

De sirene klinkt snel en als Lian met twee agenten weer het restaurant binnenloopt is er geen spoor van de daders meer te vinden. Er blijkt gelukkig ook niets te zijn gesloten en de  restauranteigenaresse lijkt met de schrik vrij te zijn gekomen. Toch ervaart ze dagen erna stress. Vooral tijdens de laatste uurtjes als ze sluit, let ze extra goed op en in plaats van 22:00 uur doet ze nu al op 21:00 uur de deur van het restaurant op slot. 

“Lian heeft nog veel stress, volgens mij”

Vaste bezoeker Wim

De volgende dag komen vaste klanten Wim en Alex een bosje bloemen brengen ter ondersteuning. Ze horen het verhaal aan en besluiten meteen dat alleen de bloemen niet genoeg zijn. Wim: “We wilden Lian en haar gezin eigenlijk een dagje vrij geven zodat ze het even kan verwerken. We zijn daarom een crowdfunding-actie gestart. Ze heeft nog altijd veel stress volgens mij.” Liam vindt de actie ‘en de mensen heel lief’. Toch wil ze het geld niet gebruiken om een avondje te eten. Ze wil het liever schenken aan een goed doel. En dus is in overleg een toepasselijk doel gevonden: Stichting Halt probeert jongeren die op het foute pad dreigen te komen, er vanaf te houden.

Check hier meer info over de actie: https://www.doneeractie.nl/chinees-amsterdamstraat-haarlem-overvallen/-42203

Steun voor overvallen Chinees restaurant in Haarlem - NH Nieuws