Start van hoofdcontent

West-Friesland

NL
V

Voorbereid op coronavirus: Hoornse middelbare scholieren kunnen digitaal leskrijgen

12 maart 2020, 14.07 uur · Aangepast 12 maart 2020, 14.42 uur · Door Redactie

HOORN - De drie middelbare scholen van het Tabor College in Hoorn zijn goed voorbereid als scholen mogelijk dicht zouden moeten door het coronavirus. "Technisch gezien kunnen we de lessen digitaal voortzetten via de Ipad", zo licht Hans Nijdeken, voorzitter van het college van bestuur, toe.

ANP

"We volgen de richtlijnen van de GGD, RIVM en het Ministerie van Onderwijs. Vooralsnog zijn er geen redenen om ons zorgen te maken, maar als de scholen dicht moeten dan kunnen we digitaal verder", aldus Nijdeken. Het online digitale systeem stond al in de startblokken. "We hebben er nog niet mee geoefend, maar in principe kunnen we er elk moment mee van start."

Op de drie schoollocaties Werenfridus, d’Ampte en Oscar Romereo zitten  zo'n 4.000 leerlingen. Allemaal werken ze met een Ipad en zouden online via Google Hangouts Meet en de digitale leeromgeving van de school, gewoon de lessen kunnen volgen. Nijdeken: "Zeker met het oog op de eindexamens in mei is het belangrijk dat de lessen niet stil komen te liggen. We willen onze leerlingen daar goed op voorbereiden."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!