Ga naar Content

NL Doet afgelast: college Stede Broec niet bij schrapen roet Ceres-molen

BOVENKARSPEL - Het gehele college van de gemeente Stede-Broec zou vrijdag een bijdrage leveren aan het herstel van de Ceres-molen. Maar door het coronavirus heeft de organisatie NL Doet besloten alle evenementen af te gelasten en gaat het college morgen niet aan de slag. Maar de molenaars zelf gaan niet bij de pakken neerzitten.

Molen Ceres in de steigers, Bovenkarspel - Foto: NH Nieuws/Maarten Edelenbosch

Het verwijderen van het roet door het gehele college van de gemeente is een onderdeel van het begin van het herstel van de molen. Maar de molenaars zijn zeker niet getreurd. "Het college van Stede Broec komt dan wel niet, maar er zijn genoeg vrijwilligers buiten NL Doet om die morgen hun bijdrage komen leveren", aldus Joop Broersma van de molen. 

Een mooie cheque

Vandaag ontvingen de molenaars nog een mooie cheque voor het herstel van de molen. Basisschool de Molenwiek uit Bovenkarspel hield twee weken geleden een fancy fair om geld op te halen voor de Ceres-molen. Ze hebben daarmee bijna 2600 euro opgehaald. "Een mooi bedrag", aldus Joop. 

Meer acties gaan niet door

Naast de vrijwilligersactie bij de Ceres-molen, zouden ook zo'n 800 leerlingen van het Oscar Romero en Praktijkschool in Hoorn hun handen uit de mouwen steken bij verschillende organisaties in de regio. Maar dat is nu ook afgelast.

Het Vrijwilligerspunt in West-Friesland had allerlei klusjes gekoppeld aan de honderden leerlingen en heeft vandaag een hele kluif om de 90 organisaties waar ze aan gekoppeld waren af te bellen. "Super jammer voor de leerlingen dat zij nu niet aan de slag kunnen. Maar natuurlijk helemaal teleurstellend voor de organisaties die rekenden op de extra handjes", aldus Anouschka Timm van Vrijwilligerspunt.