Ga naar Content

Nederlands trio wint ploegenachtervolging vrouwen, Russen beste mannen

AMSTERDAM - De Nederlandse dames hebben de ploegenachtervolging op het WK schaatsen op hun naam geschreven. De Castricumse Paulien Verhaar, Sterre Jonkers en Sanne in 't Hof zegevierden in een tijd van 3:26.87. Bij de mannen gingen de Russen met de zege aan de haal. 

Foto: NH Sport / Milton Pus

De Poolse vrouwen eindigden op de tweede plaats. Magdalena Czyszczon, Karolina Gasecka en Olga Kaczmarek kwamen tot een tijd van 3:29.69. Wit-Rusland, met Yeugeniya Vorobyova, Anna Kovaleva, Anna Nifontova aan de start, reed de zes ronden in 3:38.08 en kregen daardoor een bronzen plak.

Voor de Noord-Hollandse Verhaar kwam de overwinning 'eigenlijk niet' als een verrassing. "We waren wel een beetje de favoriet. We wisten dat Polen nog wel een pittige tegenstander kon zijn, maar in principe konden we het nu niet laten liggen. Morgen nog even vlammen op de massastart!" 

Bekijk hieronder het volledige interview met Verhaar. Tekst loopt door onder video.

Paulien Verhaar na overwinning ploegenachtervolging - NH Nieuws

Ploegenachtervolging mannen

Bij de mannen ging de winst op de ploegenachtervolging naar Rusland. Aleksandr Podolskij, Danil Gensjel, Sergej Loginov waren in een tijd van 4:11.88 zo'n anderhalve seconde te sterk voor Polen (4:13.12) en Nederland (4:13.33). Voor de Polen kwamen Marcin Bachanek, Dawid Burzykowski en Szymon Palka in actie, terwijl Amsterdammer Victor Ramler, Luc Heine uit Beverwijk en Roel Boek  in het Oranje reden. 

"Van tevoren dachten we al dat het krap werd om het podium te halen", reageerde Heine na afloop van de race. "We waren al tevreden als we in de buurt zouden komen. Dat is gelukt. Persoonlijk sta ik wel met een zuur gevoel voor de camera, want het lag aan mij of we een beetje knap gingen rijden of niet. Ik kon op het begin nog wat werk doen, maar daarna was het vooral bijblijven. Dat is gekukkig goed genoeg gelukt om het podium te halen."

Bekijk hieronder het volledige interview met Heine

Luc Heine kan leven met de bronzen plak - NH Nieuws

Lees ook