Ga naar Content

Noord-Hollandse schoolbesturen wachten crisisoverleg over corona af

NOORD-HOLLAND - Scholenkoepels en -besturen willen het crisisoverleg van het kabinet afwachten voordat ze uitspraken doen over het mogelijke sluiten van scholen.

Persconferentie Rutte

Premier Rutte geeft vanmiddag rond 15.00 uur een persconferentie waarin eventuele maatregelen worden aangekondigd.

Adobe Stock - Foto: Adobe Stock

Schoolleiders deden vanmiddag, slechts enkele uren voor het crisisoverleg van het kabinet over nieuwe maatregelen omtrent het oprukkende coronavirus, een dringende oproep: de scholen moeten sluiten. "Het is ondenkbaar dat er nu nog scholen open zijn. Kijk naar Italië. Zowel in het basis- als voortgezet onderwijs moeten we verspreiding van het virus voorkomen", zegt Petra van Haren van de Algemene Vereniging van Schoolleiders tegen de NOS.

Verschillende Noord-Hollandse scholenkoepels laten weten aan NH Nieuws dat ze het nieuws nauwlettend volgen en dat er protocollen worden gemaakt voor de mogelijke sluiting van scholen.

Ouders zouden een sluiting van de scholen wel steunen, geven ze aan:

scholen dicht voor Corona-virus - NH Nieuws/ Jurgen van den Bos

Zo laat SOPOH, een scholenkoepel van basisscholen in de gemeente Haarlemmermeer, weten dat er nog geen concrete plannen klaarliggen voor sluiting. "We hebben wel een commissie ingesteld die ons kan voorbereiden op een eventuele sluiting."

Ook scholenkoepel Ronduit in Alkmaar laat weten het nieuws in de gaten te houden. "Wij gaan hier uiteraard ook kijken naar de persconferentie die later in de middag gegeven wordt, en dan volgen we uiteraard de lijn van het RIVM."

Directeur Hans van Beekum van Scholen aan Zee is opgelucht met het besluit van het kabinet:

Scholen aan Zee kijkt mee met persconferentie - NH Nieuws