Start van hoofdcontent

Noordkop & Texel

NL
V

Kogel is door de kerk: Texel bouwt woningen speciaal voor leraren van OSG de Hogeberg

12 maart 2020, 12.11 uur · Door Ron Flens

TEXEL - Texel krijgt speciale woningen voor docenten van de OSG de Hogeberg. In het recente verleden haakten nieuwe docenten vaak af omdat ze geen woning op Texel konden vinden. Dat zorgde voor een lerarentekort op de school. Nu kan de school een baan en een woning aanbieden aan nieuwe leraren die van 'de overkant' komen.

De OSG, de gemeente Texel en woningcorporatie Woontij hebben onder deze samenwerking nu officieel hun handtekening gezet.

"We kunnen lastig docenten krijgen. Ze willen wel maar als ze geen woning kunnen krijgen dan haken ze af", zegt rector van de OSG de Hogeberg Corrie Eriks. "Ik ben heel blij dat dit is opgepikt. En dat we nu een oplossing hebben die vrij uniek is in Nederland."

Quote

"Het gaat niet ten koste van reguliere woningzoekenden, omdat we extra woningen voor docenten toevoegen."

Jan van Andel, Woontij

Woontij gaat de woningen bouwen op een nu nog braakliggend terrein in Den Burg. "Het worden vijf vrij basic appartementen. Het gaat niet ten koste van reguliere woningzoekenden", zegt Jan van Andel van Woontij, "omdat we naast de afspraken die we met de gemeente hebben over sociale huurwoningen, extra woningen voor docenten toevoegen."

Maximaal drie jaar

De woningcorporatie garandeert per jaar vijf speciale docentenwoningen aan te bieden. "De docenten mogen maximaal drie jaar in dit appartement blijven wonen. Het geeft ze dan wel de ruimte in die periode rustig naar een permanente koop- of huurwoning uit te kijken."

Corrie Eriks kan nu vol vertrouwen nieuwe docenten werven. "Als je nu op Texel komt werken krijg je én een prachtige school én een prachtig eiland én een prachtige woning. Hoe mooi is dat."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!