Ga naar Content

Jan Lammers van Dutch Grand Prix over effect Corona op F1: "Rustig afwachten"

HAARLEM -  De organisatie van de Formule 1 op het circuit van Zandvoort heeft nog geen aanvullend advies gekregen over voortzetting van het evenement. Ook het nieuws over het inreisverbod dat afgevaardigd is door president Trump van de Verenigde Staten is nog te vers om op te reageren, meldt een woordvoerder van de Dutch Grand Prix. "We hebben nog geen aanvullend advies gekregen."

Jan Lammers van GPD over effect van corona op organisatie van Formule 1 - NH Nieuws

De DGP heeft dagelijks overleg met de Veiligheidsregio, het RIVM, GGD-Zuid-Kennemerland en de GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio, red.). Het afwegingskader dat het rijk heeft laten opstellen voor organisaties om evenementen al dan niet af te zeggen, geeft volgens de DGP geen reden tot aanpassing.

"Wij gaan door met de organisatie. Richtlijnen van de RIVM geven ook nog geen aanleiding op het anders te doen", aldus woordvoerder Simon Keijzer. 

In een interview met NH Nieuws zegt directeur Jan Lammers van de DGP ook "rustig af te wachten wat hierover in de toekomst gaat gebeuren."

Lammers zegt zich dat hij meer iemand is van de oplossing, "maar het gaat om de gezondheid van mensen en dan valt het belang van ieder evenement of sportevenement, hoe mooi ook, in het niet."

Lammers hoopt vooral dat de situatie met de pandemie van het coronavirus onder controle komt. "Meer voor de gezondheid van mensen, dat is belangrijker dan een Formule 1 race."

Meer nieuws uit Haarlem en omgeving?

✔️ Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving, speciaal voor mensen in Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws!  

✔️ Volg het laatste nieuws altijd via NHNieuws.nl/Haarlem