Ga naar Content

Nieuwediepers snoeihard in enquête: "Wij willen niet dat stadhuis op Willemsoord komt"

DEN HELDER - Het was geen aangedragen thema in het bewonersonderzoek van de gemeente Den Helder, maar desondanks wilden veel Nieuwediepers wel dat het werd besproken: het nieuwe stadhuis op Willemsoord. "Ik ben erg ontevreden over het niet maar dan ook echt niet luisteren naar de bewoners in verband met het stadhuis", zo schrijft een van de respondenten. "Wij willen niet dat het op Willemsoord komt."

Foto: Office Winhov en Van Hoogevest Architecten

Die mening wordt blijkbaar door meerdere mensen gedeeld, want uit diverse reacties blijkt dat mensen boos zijn over de beslissing van de gemeente om het stadhuis te verplaatsen van de Drs. F. Bijlweg naar een gerenoveerd pand op de voormalige marinewerf Willemsoord.

"Ik vind het idee van een stadhuis op Willemsoord een slecht plan, het ligt niet centraal en is moeilijk te bereiken", zo schrijft een van hen. "Meer logica in besluiten van onder andere plaatsing van het stadhuis. Waarom op een erfgoeddomein? Het stadhuis hoort midden samenleving te staan, er zijn meer wijken dan het centrum."

Anderen geven aan dat het geld naar hun mening beter had kunnen worden besteed. "Er moet geen nieuw stadhuis op Willemsoord komen, aangezien dit miljoenen teveel gaan kosten op een totaal verkeerde plaats in de gemeente."

"Als je hierover al een vraag stelt, dan is het antwoord 'Dit is besloten en het gaat door'."

Reactie online enquête gemeente Den Helder

Ook is er kennelijk veel ontevredenheid over de communicatie van de gemeente naar haar bewoners toe. "Ik ben erg ontevreden over het niet maar dan ook echt niet luisteren naar de bewoners in verband met het stadhuis. Wij willen niet dat het op Willemsoord komt, maar ons gemeentebestuur doet wat ze zelf willen." En een ander: "De wijze waarop besloten werd het stadhuis op Willemsoord te plaatsen, getuigt van weinig inlevingsvermogen naar de burger. Als je hierover al een vraag stelt, dan is het antwoord 'Dit is besloten en het gaat door'. Dan denk je laat maar, iedereen komt er wel achter als het zo ver is."

Goedgekeurd

Of daadwerkelijk iets met de opmerkingen wordt gedaan, is de vraag. Het plan om het stadhuis op Willemsoord te plaatsen, is al goedgekeurd door de gemeenteraad en er is een architect aangesteld om enkele loodsen op de voormalige werf om te vormen tot stadhuis. Toch zijn ook ná het gemeentebesluit nog meerdere bezwaren tegen het plan ingediend.

De online enquête was ingevuld door meer dan 700 bewoners uit de gemeente Den Helder. Hij is vooral bedoeld om de communicatie, waar mogelijk, te verbeteren.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Lees ook