Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

Goois busvervoer vanaf volgend jaar geheel elektrisch, vanaf 2023 meer buslijnen

11 maart 2020, 10.01 uur · Door Sjoerd Stoop

HILVERSUM - Het openbaar busvervoer door 't Gooi wordt vanaf volgend jaar zomer gedaan door geheel elektrische bussen. Daarnaast gaan er een stuk meer bussen rijden dan nu het geval is. Dat maakt de provincie Noord-Holland bekend. 

NH Nieuws / Roderick de Veen

De bussen worden vanaf volgend jaar zomer allemaal vervangen door elektrische exemplaren. Dat geldt voor alle buslijnen door 't Gooi, maar ook voor de regionale R-netlijn. 

De provincie Noord-Holland heeft al veel langer de ambitie om het openbaar vervoer in de provincie duurzamer te maken. De Gooi en Vechtstreek wordt nu één van de eerste regio's waar het busvervoer volledig 'zero emissie' is, dus zonder verontreinigende uitstoot. 

Veel meer busvervoer

Vervoersbedrijf Transdev, een zusterorganisatie van Connexxion dat nu het busvervoer doet, zorgt vanaf 2023 ook voor veel meer busvervoer dan nu het geval.

Vooral de R-netlijn tussen Hilversum en station Amsterdam Amstel zal vanaf dan veel vaker rijden, maar er komt ook een nieuwe spitslijn tussen Huizen en Utrecht De Uithof. Dat was al veel langer een wens vanuit de regio. 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!