Opnieuw gelijkspel voor Van der Gragt en Kaagman met Oranje

VALENCIENNES - De Nederlandse voetbalsters hebben ook hun laatste wedstrijd op het vierlandentoernooi in Frankrijk niet kunnen winnen. Na doelpuntloze remises tegen Brazilië en Canada moest de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman tegen het gastland, dat al zeker was van de eindzege op het eigen Tournoi de France, diep in de blessuretijd de 3-3 incasseren.

De Heerhugowaardse Stefanie van der Gragt begon in de basis bij Oranje en zag dat haar ploeg na ruim een halfuur voetbal met 0-2 aan de leiding ging. Lynn Wilms tekende voor de 0-1, waarna Sherida Spitse even later via een strafschop de 0-2 binnenschoot.

Valérie Gauvin deed nog voor de rust wat terug in het stadion in Valenciennes (1-2), die leeg was omdat er geen supporters mochten komen vanwege het coronavirus. Griedge Mbock Bathy trok de stand in de tweede helft met een penalty in evenwicht.

Slotseconden

Lang leek het erop dat de 2-3 van Lieke Martens het winnende doelpunt zou worden, maar in de absolute slotseconden zagen de Leeuwinnen - met inmiddels de Hoornse Inessa Kaagman in de ploeg - de zege alsnog uit handen glippen. Ouleymata Sarr wist een voorzet van de rechterkant achter Sari van Veenendaal te tikken: 3-3.