Ga naar Content

Rob zit in quarantaine: "Je bent een soort lepralijder"

ZUIDERWOUDE - Rob van den Hove uit Zuiderwoude raakte tijdens zijn vakantie in Noord-Italië besmet met het coronavirus. Hij zit daarom verplicht in quarantaine in zijn woning. De buurt is erg met zijn lot begaan, maar zelfs zij ervaren de consequenties van Robs besmetting.

Foto: NH Nieuws

Ik hoorde van iemand uit het dorp dat kennissen niet bij haar op bezoek willen komen omdat ik ziek ben. Er is een soort angsthype gecreëerd", vertelt Rob van achter zijn raam tegen een verslaggever van NH Nieuws. 

Tekst loopt verder na de video

200310_QUARANTAINE - NH Nieuws

Toch ontbreekt het Rob aan niets. Zo wordt er regelmatig vers eten naar zijn huis gebracht.  "Als er iets wordt gebracht, moet diegene eerst weglopen voordat ik het kan pakken. Er kan niet even gezellig iemand binnenkomen. Een beetje lachwekkend is het wel. Je bent een soort moderne lepralijder."

Dagelijks bezoek 

De GGD komt elke dag bij Rob langs om zijn temperatuur te meten en om te vragen hoe het gaat. Pas als hij weer helemaal beter is, mag hij zich weer onder de mensen begeven. "Maar ik denk dat mensen zich dan doodschrikken. De meesten zeggen 'blijf toch nog maar even weg voor alle zekerheid'." 

Rob moet waarschijnlijk nog een week in quarantaine blijven.

Lees ook