Ga naar Content

Toekomst Visser onzeker na ploegwissel Wüst: "Het knaagt wel"

AMSTERDAM - Esmee Visser weet nog niet wat de toekomst haar gaat brengen. Afgelopen week bracht haar teamgenote Ireen Wüst naar buiten dat zij vanaf volgend seizoen bij Team Reggeborgh aan de slag gaat. Tijdens de periode dat Visser en Wüst ploeggenoten waren bij TalentNed, is er een hechte vriendschap tussen de twee ontstaan.

Foto: ANP/Vincent Jannink

Het afscheid van Wüst zorgt voor onzekerheid bij de team- en stafleden van team TalentNed. "Dat kwam best als een verrassing, ja", reageert Visser na haar titel op de 3000 meter bij het WK schaatsen voor studenten. "Ik heb het van de week na mijn World Cup race gehoord. We wilden graag met elkaar door, maar zij wil zekerheid in dit stadium van haar loopbaan. Ze heeft een hele mooie optie gekregen. Ik moet uiteindelijk kiezen waar ík het hardst ga schaatsen. Waar mijn toekomst ligt? Dat weet nog niemand, dus ik zelf ook niet."

Nadenken

"Het knaagt wel, maar het heeft geen zin om het negatief te benaderen", gaat de Beinsdorpse verder. "Ik zou een beslissing kunnen maken, maar dat zou misschien overhaast zijn. Ik wil er eerst goed over nadenken, want het gaat over mijn toekomst en of en hoe ik op de volgende Spelen ga staan."

Bekijk hieronder het volledige interview met Visser over het afscheid van Wüst en haar toekomst

Esmee Visser verkeert in onzekerheid - NH Sport/Edward Dekker

Het WK schaatsen voor studenten vindt van 10 tot en met 13 maart plaats op de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam. Het evenement wordt vanaf dinsdag tot en met vrijdag in zijn geheel live uitgezonden op de site en Facebook-pagina van NH Sport. Klik hier om het programma van het toernooi te bekijken. 

Lees ook