Ga naar Content

Visser beste op 3000 meter WK schaatsen voor studenten, Ramler wint 5000 meter

AMSTERDAM - Esmee Visser is de winnares geworden van de eerste afstand op het WK schaatsen voor studenten. De Beinsdorpse was de snelste op de 3000 meter voor vrouwen en reed een tijd van 4:33.15. Het volledige podium bestond uit Nederlandse vrouwen. Bij de 5000 meter van de mannen ging de overwinning naar Victor Ramler. 

Foto: NH Sport / Edward Dekker

Sterre Jonkers eindigde bij de vrouwen op de tweede plaats met een tijd van 4:37.66. Derde werd Sanne in 't Hof. Zij finishte in 4:37.72. Ondanks haar eerste plaats, was Visser niet helemaal tevreden over haar race. "Het waren ook wel brute omstandigheden met die wind en regen. De omstandigheden zijn heel anders dan de binnenbanen. De tijd valt wat tegen, want ik had verwacht het baanrecord te halen."

Bekijk hieronder de reactie van Visser na haar overwinning. Tekst loopt door onder de video

Reactie Esmee Visser na overwinning 3000 meter - NH Nieuws

5000 meter mannen

Na de 3000 meter voor de vrouwen mochten de mannen beginnen aan de 5000 meter. Deze afstand werd een prooi voor Ramler. De Amsterdammer, die dit toernooi op liefst vijf verschillende afstanden meedoet, finishte in 7:00.41. De Amerikaan Ethan Cepuran werd tweede. Hij eindigde met een tijd van 7:03.27. De Nederlander Jeroen Janissen pakte de bronzen plak (7:06.91). Tijdens de eerste twee onderdelen op het WK pakte het Nederlandse studententeam al vijf medailles. 

"Deze is alvast in de pocket. Nog vier afstanden te gaan. Ik heb er nu eentje binnen, dus dan is het alleen maar mooi om er nog meer te krijgen", reageerde een opgetogen en tevreden Ramler na afloop van zijn race. "Door de omstandigheden had ik geen idee wat voor rondetijden ik zou moeten rijden. Het lukte goed, dus ik kon er op het einde nog een mooie eindsprint uit halen en naar de eerste plaats sprinten."

Victor Ramler na zijn overwinning op de 5000 meter - NH Nieuws

Het WK schaatsen voor studenten vindt van 10 tot en met 13 maart plaats op de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam. Het evenement wordt vanaf dinsdag tot en met vrijdag in zijn geheel live uitgezonden op de site en Facebook-pagina van NH Sport. Klik hier om het programma van het toernooi te bekijken. 

Lees ook