Ga naar Content

Rutte: geen handen schudden om coronavirus tegen te gaan

NOORD-HOLLAND - Minister-president Mark Rutte roept op om in Nederland geen handen meer te schudden, om zo het coronavirus tegen te gaan. "Dat lijkt ons nu een verstandige maatregel", zei Rutte in een persconferentie na het crisisoverleg.

Foto: Mark Rutte en Jaap van Dissel groeten elkaar aan het einde van de persconferentie met de elleboog, nadat ze perongeluk de hand hadden geschud.

Rutte riep ook nogmaals op om de al geldende hygiëne-maatregelen in gedachten te houden. Dus: niezen in de elleboog, papieren zakdoekjes gebruiken en vooral veel de handen wassen. Daar komt het niet handenschudden nu dus bij. 

"Dit gaat echt nog wel enige tijd duren", zei Rutte tijdens de persconferentie. "Daar zullen we ons als land op moeten instellen, dat het niet morgen of overmorgen voorbij is."

Foutje

De minister-president ging al snel zelf de fout in, wat aan het einde van de persconferentie tot enige hilariteit leidde. Na de oproep om geen handen meer te schudden, deed Rutte precies dat toen hij Jaap van Dissel van het RIVM bedankte. "Oh sorry dat mag niet meer. Sorry, sorry, sorry", verontschuldigde Rutte zich.