Ga naar Content

Val in ondergrondse container leidt tot grootschalige controle afvalbedrijf HVC

JULIANADORP - De val van een man in een ondergrondse vuilcontainer in Julianadorp leidt tot een grootschalige controle van alle containers door afvalbedrijf HVC. De man viel vorige week drie meter naar beneden door een falende veiligheidsvloer. Het gaat om zo'n 750 containers die op korte termijn worden geïnspecteerd.

Foto: GlocalMedia/Roel van Steinvoorn

De man ging per ongeluk op de rode veiligheidsvloer staan terwijl de container werd geleegd. De vergrendeling hiervan bleek niet te werken, waardoor het slachtoffer naar beneden viel. Om te voorkomen dat zoiets nog een keer gebeurt, gaat HVC alle containers controleren.

"Het gaat om 750 containers die dit type vloer hebben. Daarbij gaan we versneld een inspectie en onderhoud doen", zegt een woordvoerder van het afvalbedrijf. "We doen dit met eigen medewerkers, maar proberen in verband met de snelheid ook externe bedrijven hierin te betrekken." Met name de vergrendelingen van de vloeren zullen worden gecontroleerd. 

Gewezen op instructies

Het gaat om een type veiligheidsvloer die tot begin 2015 is geplaatst. De chauffeurs van HVC zijn in de ochtend na het ongeval, voordat hun dienst begon, nog eens gewezen op de veiligheidsinstructies.

Wanneer de controles worden uitgevoerd, is nog niet bekend.

Lees ook

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!