Ga naar Content

Alle evenementen in maart van zorggroep 's-Heerenloo afgezegd door coronavirus

JULIANADORP - Om het coronavirus geen kans te geven zich te verspreiden binnen de behandelaren, zijn alle evenementen van zorggroep 's-Heerenloo in Schagen en Julianadorp van deze maand afgezegd. Bovendien moeten de cliënten - die kwetsbaar zijn - niet onnodig worden blootgesteld aan het virus, zo geeft de zorgorganisatie aan.

Foto: Google Streetview

Zo zou volgende week het terrein van 's-Heerenloo worden opengesteld voor buitenstaanders. Dat is nu te riskant, vindt de organisatie. "We annuleren het evenement in verband met de ontwikkelingen rondom het coronavirus", schrijft ze in een verklaring. "We willen geen onnodige risico's nemen voor de gezondheid van de cliënten en onze medewerkers."

Corona in Noord-Holland

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus in Noord-Holland? Wij verzamelen het laatste nieuws op onze themapagina.

's-Heerenloo is een extra gevoelige plek en moet geen broeinest van ziekten worden. "De  medewerkers en/of behandelaren hebben veelvuldig contact met cliënten en begeleiders. Ziekten die zich snel uitbreiden onder behandelaren en begeleiders zouden funest zijn voor de voortgang van de zorg. Verder zijn onze cliënten veelal extra kwetsbaar voor de eventuele gevolgen van het coronavirus. Het risico op verspreiding is daardoor groter en we willen de laatsten zijn die bijdragen aan de verspreiding van het virus."

In ieder geval tot 1 april zijn alle evenementen geannuleerd, daarna wordt weer verder gekeken.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!