Zaanstreek-Waterland

NL
V

Verdachte brief gemeentehuis Purmerend blijkt onschadelijk

9 maart 2020, 10.15 uur · Aangepast 10 maart 2020, 04.26 uur · Door Redactie

PURMEREND - In de postkamer van het gemeentehuis in Purmerend is vanmorgen een dreigbrief aangetroffen. De politie laat weten dat de brief geen gevaar oplevert.

Inter Visual Studio / Haico Kats

Medewerkers van de postkamer alarmeerden vanmorgen de politie, nadat zij een verdachte brief hadden aangetroffen. De brandweer en politie hebben de postkamer tijdelijk afgesloten voor onderzoek. Dit is onderdeel van een procedure waarbij wordt gekeken of de mensen die in het gemeentehuis zijn gevaar lopen.

Een explosievenverkenner van de politie onderzocht of het nodig was om de Explosievenopruimingsdienst in te schakelen. Naar aanleiding van dit onderzoek is geconcludeerd dat er geen sprake was van direct gevaar. 

Tekst loopt door onder video

200309_Poederbrief - NH Nieuws

Acht medewerkers van de postkamer hebben tijdelijk in isolatie gezeten om het onderzoek af te wachten. Zij maken het goed. 

Burgemeester Don Bijl laat aan NH Nieuws weten dat de medewerkers van de postkamer zijn geschrokken: “Het lijkt allemaal wel aardig als je een bericht wil geven bij de gemeente, omdat je het ergens niet mee eens bent, maar dit hoor je gewoon niet te doen.”

Of deze brief verband houdt met andere dreigbrieven kan de politie op dit moment nog niet zeggen.