Sport

Blauw-Wit in eigen huis onderuit tegen LDODK, geen play-offs voor KZ

8 maart 2020, 16.28 uur · Door Redactie

Whatsapp

AMSTERDAM - Blauw-Wit heeft in de Korfbal League niet voor een verrassing weten te zorgen tegen LDODK. De bezoekers uit Gorredijk waren met 20-23 te sterk voor de ploeg van trainers Gerald Aukes en Mark van der Laan. De overwinning van LDODK heeft tegelijkertijd ook gevolgen voor Koog Zaandijk. De Noord-Hollanders kunnen zich hierdoor niet meer plaatsen voor de play-offs. 

NH Sport/Edward Dekker
NH Sport/Edward Dekker

Thomas Perotti zette Blauw-Wit via een strafworp nog wel op een 4-3 voorsprong. Dat bleek achteraf ook direct de laatste keer te zijn dat de Amsterdammers in deze wedstrijd aan de goede kant van de score stonden. LDODK kwam beter in de wedstrijd en stond al snel met 5-8 voor. De ploegen gingen rusten met een stand van 10-13. 

Een comeback leek in de maak toen Otto Fabius er met een afstandschot 15-16 van maakte. Via 18-19 en 20-21 kwam Blauw-Wit vervolgens nog een paar keer dichtbij de gelijkmaker. Uiteindelijk trokken de bezoekers toch aan het langste eind en werd de marge door punten van Femke Naber (afstandschot) en Marloes Frieswijk (kort schot) vergroot tot vier punten (19-23). De 20-23 van Fabius was vervolgens alleen een treffer voor de statistieken.  

Whatsapp