Ga naar Content

Man die geslachtsdeel toonde in trein in beeld

AMSTERDAM - UPDATE: de man is aangehouden. Daarom hebben we de beelden offline gehaald. De politie toont haarscherpe beelden van een man die eind vorig jaar in een trein zijn geslachtsdeel heeft laten zien aan een vrouw. Vorige week meldde de politie in een uitzending van Bureau 020 dat de verdachte één week de tijd kreeg om zich bij hen te melden, maar dat heeft hij dus niet gedaan. De beelden zijn gemaakt met de telefoon van het slachtoffer.

Foto: Adobe Stock

Zondagochtend 8 december rond 7:45 uur achtervolgt de verdachte het slachtoffer als zij van station Amsterdam-Zuid op de sprinter richting Utrecht stapt.

Hij gaat in dezelfde coupé als de vrouw zitten. Eerst aan de andere kant van het gangpad, maar komt al snel tegenover haar zitten. Ze voelt zich onveilig en besluit om hem met haar telefoon te filmen. De vrouw kijkt vervolgens naar buiten en ziet dan in de weerspiegeling van het raam dat de man zichzelf aan het betasten is.

"Hij staat er goed op en dat komt door het lef van deze vrouw om hem te filmen."

ROB VAN DER VEEN, WOORDVOERDER VAN DE POLITE

Op de beelden van het slachtoffer is te zien dat de man zijn jas op zijn geslachtsdeel houdt en deze voorzichtig naar beneden laat glijden om zijn erectie aan haar te tonen. Het slachtoffer vraagt verschillende keren of hij wil vertrekken, maar hij blijft met zijn geslachtsdeel spelen. Als de man dan eindelijk vertrekt, durft het slachtoffer op te staan. Wanneer ze langs hem loopt, slaat de jongen op haar billen.

Politiewoordvoerder Rob van der Veen laat in de uitzending van Bureau 020 weten dat deze zaak snel opgelost kan worden. "Zeker als je kijkt naar de beelden. Hij staat er heel goed op en het heeft ook best wel de nodige media-aandacht gekregen. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het lef dat deze vrouw gehad heeft om hem te filmen", aldus Van der Veen. 

Van der Veen vertelt daarbij dat de juiste wijze van handelen in zulke situaties per incident verschilt. "Elke situatie is anders dus je kan er niet een panklaar script of werkwijze voor neerleggen, maar als je de gelegenheid hebt om te filmen, zonder dat het opvalt, dan is dat natuurlijk heel fijn. Dat zie je nu ook in deze situatie." De politie meldt nog wel de hulp nodig te hebben van de kijker om er achter te komen wie deze verdachte is.

Signalement

De verdachte is een man van rond de 20 jaar oud. Hij heeft donker haar en donkere wenkbrauwen. Tijdens het incident droeg hij een zwarte pet achterstevoren, een zwarte trui met  ‘Just Do It’ op de borst en een grijze broek.

Lees ook