Sport

Groen Geel stunt en verslaat KZ in korfbalderby

7 maart 2020, 20.50 uur · Aangepast 7 maart 2020, 23.22 uur · Door Redactie

Whatsapp

WORMER - Groen Geel heeft zaterdagavond voor een ongekende stunt gezorgd door KZ te verslaan in de Korfbal League. In een bloedstollende derby zorgde Kevin Dik via een afstandschot in de absolute slotfase voor een vreude-explosie in Wormer: 16-15. Door de zege is Groen Geel in een klap zeker van plaats negen, wat betekent dat zij in de play-downs zullen spelen. Tegelijkertijd is een klassering bij de top-vier voor KZ vrijwel verkeken.

NH Sport / Edward Dekker
NH Sport / Edward Dekker

Lang zag het er niet naar uit dat de ploeg van Dico Dik het duel met de ploeg uit Koog aan de Zaan zou winnen. De bezoekers, onder leiding van trainers Remco Boer en Dennis Doves, hadden in de beginfase het overwicht en kwamen door een vrije bal van Anouk Haars zelf met vier punten voor (5-9). Op dat moment kreeg Martin Couvert van Groen Geel het op zijn heupen. Mede door vier punten van hem was de schade aan het einde van de eerste helft weer hersteld: 11-11.

Het duurde in de tweede helft een lange periode voor er weer een treffer te noteren viel. Sanne Pasma brak de ban namens de bezoekers en zette KZ weer op voorsprong. De voorsprong werd vergroot naar twee punten (13-15), maar Stijn Hoekstra (afstandschot) en Carlo de Vries (kort schot) brachten de stand weer in evenwicht. Dik zorgde er vervolgens met een afstandschot voor dat alle handen in Wormer opnieuw op elkaar kwamen (16-15). De zoon van de trainer besliste het duel in het voordeel van Groen Geel, dat daardoor op zes punten komt.

Lijfsbehoud

Door de zege heeft Groen Geel er bovendien voor gezorgd dat directe degradatie is ontlopen. De ploeg uit Wormer is zeker van de negende plaats, omdat zij twee punten meer hebben dan Tempo en het onderling resultaat in het voordeel is van de ploeg van Boer en Doves. KZ had plaatsing voor de top-vier niet meer in eigen hand en kan dat door de nederlaag al helemaal uit hun hoofd zetten.

NH Sport was aanwezig bij Groen Geel - KZ en zal later de reacties rondom het duel publiceren. Zondag volgt in de loop van de dag een samenvatting van de derby. 

Whatsapp