Ga naar Content

Schrijfster Meta Bison overleden

BEVERWIJK - "Elke ontmoeting met haar was bijzonder", luidt een van de reacties op het overlijden van schrijfster Meta Bison. Zaterdag overleed ze, zo meldt het Noordhollands Dagblad.

Foto: NH/ Dennis Mantz

Meta Bison, geboren in 1934 in Bergen aan Zee, was in de regio bekend als schrijfster, columnist en 'redder' van het schrijvershuisje van Betje Wolff en Aagje Deken op het terrein van Lommerlust.  Als bestuurslid van de stichting zette ze zich in om het tuinhuisje te behouden voor Beverwijk. In 2001 kwam de opbrengst van haar CD BISON'dere minuutjes met Meta geheel ten goede aan dit culturele erfgoed.

In 2017 ging NH Nieuws met Meta de Koningsmarkt op: op jacht naar beeldjes, bordjes en speldjes om haar verzameling Bizons en inidianen uit te breiden. 

Meta Bison Beverwijk Koningsdag -

Bison maakte op haar 44e haar debuut als schrijfster met de bundel Overleven die werd verspreid onder het personeel van de Hoogovens. In haar carriére kreeg ze aanmoedigingen van onder meer Simon Camiggelt en Adriaan van Dis. "U kunt in weinige regels een sfeer van een roman oproepen, waar een ander een heel boek voor nodig heeft", schreef Van Dis destijds.

Bison bezocht in de regio regelmatig basisscholen om te vertellen over haar schrijfwerk.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!