Ga naar Content

Robin Berkhout (20) uit Andijk prolongeert titel bij NK Bouwtimmeren in Leeuwarden

ANDIJK - In de WTC Expo in Leeuwarden vonden deze week NK wedstrijden plaats voor alle MBO-vakken, waaronder het Nederlands Kampioenschap Bouwtimmeren. De 20-jarige Robin Berkhout uit Andijk deed voor de derde keer mee aan deze wedstrijd en wist zijn titel van vorig jaar te verdedigen. "Daar heb ik een gouden medaille voor gekregen."

Foto: Robin Berkhout

Aan de wedstrijd deden in totaal zeven mensen mee. Als opdracht moesten zij een dakconstructie in elkaar zetten, die zij eerst in een zogenoemde uitslag moesten tekenen. Alle balken en verbindingen werden op ware grootte getekend, waarna de constructie op basis van de tekening gemaakt kon worden.

"Dit is nog puur het oude ambacht", aldus de 20-jarige Andijker. "Nu worden constructies kant en klaar aangeleverd. Op deze manier doen we het traditionele werk van vroeger." Robin en de andere zes deelnemers hadden hier, verdeeld over drie dagen, vijftien uur de tijd voor.

Helaas geen EK voor Robin

"Ik deed nu voor het derde jaar mee", vertelt Robin aan WEEFF. "In mijn eerste jaar werd ik nog tweede, en vorig jaar werd ik voor de eerste keer kampioen. Ook mocht ik toen meedoen aan het WK, dat in Rusland werd gehouden. Daar ben ik toen dertiende geworden."

Bij het NK van afgelopen week wist Robin zijn titel te prolongeren, maar een EK dat dit jaar gehouden gaat worden in Oostenrijk gaat aan zijn neus voorbij. "Er zijn helaas te weinig aanmeldingen, dus is de wedstrijd afgeblazen", laat hij weten.

Andere West-Friese medaillewinnaars

Niet alleen won Robin deze week een medaille, ook vier andere West-Friese MBO-studenten gingen er met een prijs vandoor. Zo wonnen Maud Botman uit Andijk, Barry de Nijs uit Bovenkarspel en Marcel Ruiter uit Wervershoof een zilveren medaille en kon Stijn Appel uit Opmeer naar huis met een bronzen medaille.

💬 Mail ons met jouw verhaal!
Heb jij tips, een verhaal te vertellen of een interessante foto gemaakt? Stuur ons jouw nieuws via [email protected]!