Koploper Hovocubo wint 'El Clásico' van FC Marlène

HEERHUGOWAARD - FC Marlène heeft met 2-4 verloren van koploper Hovocubo. Mo Darri scoorde twee keer voor de zaalvoetballers uit Zwaag. De andere treffers kwamen op naam van Yoshua St. Juste en Amir Molkârâi.

In een bomvolle sporthal de Waardergolf in Heerhugowaard zagen de toeschouwers de bezoekers sterk aan de wedstrijd beginnen. Binnen een paar minuten stond Hovocubo al riant met 0-2 voor. Namens FC Marlène deed de ervaren Mo Attaibi iets terug, maar ook de regend landskampioen scoorde voor rust nog eens tweemaal. In de tweede helft verzachtte Stefan Dol het leed een beetje voor de ploeg uit Heerhugowaard met een fraaie treffer. Alleen het was niet genoeg, eindstand FC Marlène - Hovocubo 2-4.

Bekijk hieronder de reacties van Mo Darri van Hovocubo en Ismaïl Ouaddouh van FC Marlène.

Mo Darri speler van Hovocubo - NH Nieuws

Ismaïl Ouaddouh speler van FC Marlène - NH Nieuws

Door de overwinning neemt Hovocubo de eerste plaats in eredivisie zaalvoetbal weer over van ASV Lebo. De ploeg uit Hoorn heeft 36 punten, de Amsterdammers staan tweede met een puntje minder. FC Marlène blijft door de nederlaag op de zesde plaats staan met 26 punten. De eerste vier ploegen plaatsen zich voor de play-offs om vervolgens uit te maken wie zich de nieuwe landskampioen mag noemen.

Zaterdagochtend volgt er een uitgebreide samenvatting van deze Noord-Hollandse derby in de eredivisie zaalvoetbal.