Lachwekkende eigen goal helpt Telstar langs Jong PSV

VELSEN-ZUID - Telstar heeft zonder zelf te scoren gewonnen van Jong PSV. Shurandy Sambo was de ongelukkige die de Eindhovenaren benadeelde met een eigen doelpunt. Verder werd er niet meer gescoord, wat een 1-0 zege voor Telstar opleverde.

Telstar kwam deze week zonder te spelen drie punten dichterbij concurrent FC Den Bosch, dat punten in moest leveren door financiële problemen. Ook Almere City FC, dat opnieuw moest spelen tegen Jong AZ door een administratieve fout, verloor punten door gelijk te spelen. De winst op Jong PSV brengt de Witte Leeuwen nu in een goede positie in de strijd voor de play-offplekken.

Korpershoek en Tavşan

De wedstrijd begon in een aardig tempo en was leuk om naar te kijken. De eerste echte kansen dienden zich aan na een krappe twintig minuten. Frank Korpershoek kon een aanval van Jong PSV op het laatste moment stoppen door een voorzet eruit te halen. Aan de andere kant verprutste Elayis Tavşan een kans door niet te koppen, maar aan te nemen.

Eigen doelpunt

Er volgden een paar goede kansen voor Telstar: Shayne Pattynama kopte over en even later zag doelman Roulaux de bal weer rakelings over schieten, nu na een schot van Rashaan Fernandes. Het waren de Eindhovenaren die scoorden, maar wel in het verkeerde doel: Shurandy Sambo speelde de bal hard terug op eigen doel zonder te kijken of Roulaux daar wel aanwezig was. Een lachwekkend eigen doelpunt vlak voor rust was het gevolg.

Tekst loopt door onder de video

Telstar had halverwege de tweede helft recht op meer na een serie mooie kansen. Reda Kharchouch had zijn 21e doelpunt kunnen maken en ook Tavşan was gevaarlijk. De spits miste echter een mooie voorzet van Senne Lynen op een paar meter van het doel.

Jong PSV liet zich in de laatste tien minuten wat vaker voor het doel van Telstar zien, maar zette aanvallend te weinig tegenover de verdediging van de Velsenaren. Het bleef bij 1-0. Telstar staat nu negende met 44 punten.

Opstelling Jong PSV: Roulaux; Sambo, Daverveld, Soulas, Gloster; Schoonbrood (Wallenburg/75), Kjølø (Horváth/83), Sadílek; Ćatić, Ledezma, Sidibe (De Haas/66)