Ga naar Content
Alkmaar

Basisschool heeft eerste minibos van Alkmaar: "600 boompjes vervangen asfalt"

6 maart 2020, 17.07 uur · Aangepast 6 maart 2020, 17.39 uur
Door: Redactie · Foto:

ALKMAAR - Schoolkinderen van alle groepen van basisschool Het Kompas in Alkmaar-Noord hebben honderden bomen geplant op een plek waar eerst asfalt lag. Het Tiny Forest heeft de vorm van een cirkel en er loopt een pad doorheen, en is het eerste van drie mini-bosjes die in de stad komen.

Naast een wandelpad is in het bosje ook een plek waar boomstammen liggen. Daar kunnen de kinderen op zitten als ze buiten les krijgen. Schoolleider Margot Mulder is enthousiast over het project. "We hebben een wedstrijd uitgeschreven om de naam te verzinnen van dit Tiny Forest. Groep 5 heeft uiteindelijk gewonnen met de naam Kompassiebos."

Buurtbos

Margot vindt het belangrijk en fijn dat ook de buurt meedoet: "De omwonenden zijn heel actief. Ze helpen met allerlei klusjes en hebben nu ook een mooie plek om samen te komen." Wethouder Marcel van Zon mocht samen met een aantal kinderen de naam van het bos onthullen:

eerste minibos van alkmaar tiny forest - Alkmaar Centraal

Naast het Tiny Forest bij Het Kompas komen er nog drie in Alkmaar: "We weten nog niet waar de andere twee komen, er kunnen nog ideeën ingediend worden", laat de wethouder aan mediapartner Alkmaar Centraal weten. "Wat mij betreft komen ze ook in de buurt van een school."

Het concept van het Tiny Forest komt uit de koker van IVN Natuureducatie. "Hiermee leveren we een bijdrage aan de biodiversiteit en schone lucht", vertelt Louwra Postma, projectleider bij IVN. Ze hoopt dat de andere twee locaties snel bekend worden. "Voor november dit jaar graag, dat is de maand om te planten."

Lees ook