Ga naar Content
Haarlemmermeer

Amstelvener maakt eigen ontwerp voor het Oude Dorp

6 maart 2020, 16.44 uur · Aangepast 6 maart 2020, 17.27 uur
Door: Redactie · Foto: Gemeente Amstelveen

AMSTELVEEN - Amstelvener in hart en ziel, Matthijs, heeft een ontwerp gemaakt voor de herinrichting van het Oude Dorp. Uit onvrede, want de ontwerpen van de gemeente vallen niet bij iedereen in goede aarde. Hij hoopt zo bewoners, ondernemers én de gemeente gezamenlijk enthousiast te krijgen voor zijn plan.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Matthijs probeert rekening te houden met ieders wensen, maar wil vooral dat de voetganger centraal komt te staan, zo valt te zien in een bijdrage van mediapartner RTV Amstelveen.

"Het accent ligt op het centrum van het Oude Dorp dat een autovriendelijk voetgangersgebied wordt,” legt Matthijs uit. Een eerste stap is volgens hem om van de Dorpsstraat, tussen de Handweg en de Stationsstraat, eenrichtingsverkeer te maken. "Zo komt er een mooie brede wandelroute langs de restaurants."

Milaan als grote voorbeeld

Matthijs wil dat het Oude Dorp er esthetisch aantrekkelijker uit komt te zien en gebruikt de straten van Milaan als voorbeeld: "Meer groen, betere lantaarnpalen, een wat klassiekere sfeer. De bestrating moet in principe dezelfde kleur worden, maar de voetpaden worden van gladder materiaal gemaakt en de rijbaan wat hobbeliger.”

Geen ambtenarenplan

Matthijs hoopt dat de gemeente zijn plan serieus zal nemen, maar heeft hier weinig vertrouwen in. "Ik denk niet dat ze er iets mee gaan doen, omdat het niet door een ambtenaar is gemaakt, maar ik hoop het van harte.”

Hij wil benadrukken dat hij geen negatieve klager is, maar juist met een oplossing wil komen waar alle partijen uiteindelijk blij mee zijn. De gemeente laat weten dat alle input die tijdens de inspreekperiode is ingebracht mee zal worden genomen, dus ook het plan van Matthijs.