Ga naar Content

Inspectie historische Enkhuizer sluis loopt uit

ENKHUIZEN - De inspectie van historische Sassluis duurt langer dan verwacht. Een kapot riool, en de grote hoeveelheid slib op de deuren zorgt ervoor dat de werkzaamheden volgende week vermoedelijk pas zijn afgerond. 

Met name een kapot riool zorgde voor flink wat problemen. Daardoor daalt het waterniveau niet, ook al is de sluis afgesloten en wordt water weggepompt. Inmiddels is het lek gedicht en de sluis bijna helemaal leeggepompt. En dat trekt ook flink wat nieuwsgierige mensen.  

"Ik vind zo'n sluisconstructie bijzonder en wil kijken hoe het in elkaar steekt", zegt een man. Hij is geschrokken van het lek in het riool. "Ik vind het ontluisterend dat de sluis misschien al tien, vijftien jaar zo lek is al een zeef, en dat nu pas wordt ingegrepen. Eigenlijk had dat vijftien jaar geleden al moeten gebeuren."

Tekst gaat verder onder de video

Toch is hij wel blij dat er nu werk van wordt gemaakt, net als een andere kijker. "Het is goed voor de veiligheid dat dit gebeurt. En ik kom nu kijken hoe zo'n bouwwerk eruit ziet als het water weg is. Het is alleen goed afgeschermd, dus je kunt het niet goed zien. Dat is jammer."

De uitkomsten van de inspectie worden verwerkt in de plannen voor versterking van de sluis in 2022.

💬 Mail ons met jouw verhaal!
Heb jij tips, een verhaal te vertellen of een interessante foto gemaakt? Stuur ons jouw nieuws via [email protected]!