Ga naar Content

Gerelateerde videos

NH Onderneemt: Ewout wil niet langer werken met stress

BEVERWIJK - Twintig jaar lang was Ewout de Bruijn journalist bij de radio. Dagelijks doorkruiste hij met de auto het land om 'live' verslag te doen van het nieuws. 'Een prachtige baan', maar ook heel veel stress. In alle rust geeft hij nu les in zijn eigen yogaschool. Een wereld van verschil. 

Foto: NH/marc ruyg

"De journalistiek is een prachtig vak, daar lag het niet aan, maar de bijbehorende stress kon ik niet verteren", zo vat Ewout zijn vorige leven samen. " 's Avonds zat ik hyperventilerend op de bank en dat was het mij niet waard". Hij zocht zijn heil in yoga en inmiddels heeft hij een eigen yogaschool.

Rust prediken
Vooral financieel een flinke aderlating want het duurt even voordat hij van de yogaschool kan leven. Hij probeerde daarom de journalistiek en de yogalessen te combineren maar in de praktijk bleek dat niet mogelijk."'Als je na een dag werken net op tijd en vol stress bij de yogaschool aankomt, kun je niet innerlijke rust prediken", aldus Ewout.

Contrast
Een jaar geleden heeft hij het roer definitief omgegooid en timmert hij aan de weg als fulltime yogaleraar. In de nieuwe yogastudio heerst rust en ontspanning en verloopt het leven traag. Een schril contrast met het jachtige leven van de razende reporter die dagelijks geleefd werd door de 'waan van de dag'. 

Verhalen
Ewout mist de collega's en de redactie maar de verhalen zijn gebleven. Nu luistert hij naar de ontboezemingen van de leerlingen van de yogaschool. De manier om zijn eigen stress te lijf te gaan heeft hem een nieuwe toekomst gegeven. '"Ja, misschien had ik het tien jaar eerder moeten doen."