Gooi

NL
V

Natasja Kok steunt vrouwen in financiële nood: "Ik kan het niet laten, het zit in mijn hart"

8 maart 2020, 07.30 uur · Aangepast 9 juli 2020, 15.12 uur · Door Redactie

BUSSUM - Natasja Kok is de drijvende kracht achter Wonder Woman Projects. Vrouwen die financieel aan de grond zitten kunnen door Natasja geholpen worden. Natasja put haar motivatie uit haar persoonlijke ervaring als werkloze vrouw in Nederland. 

Strijders: Natasja Kok - NH Nieuws

Tijdens de financiële crisis van 2008 kwam Natasja aan de grond te zitten. Ze verloor als ZZP'er een belangrijke opdrachtgever en zag daarmee haar wereld ineenstorten. "Gelukkig is Nederland een land waar je in de schuldsanering uiteindelijk toch van je schulden afkomt. Je wordt wel opgevangen, maar je krijgt ook te maken met zaken die jou als mens volledig onderuithalen en ervoor zorgen dat je alle eigenwaarde die je hebt, kwijtraakt."

Toen Natasja eenmaal werkloos was stapelde de ene frustratie zich op de andere. Op haar dieptepunt werd Natasja na ruim 250 sollicitatie-pogingen niet eens aangenomen als barrista bij Starbucks.

Quote

"Er komt een dag dat je voor de spiegel staat en denkt: doe ik er nog wel toe?"

natasja kok

Geïsoleerd

Volgens Natasja is een sociaal isolement een van de ergste gevolgen van een gebrek aan inkomen. "Je wereld wordt klein en je eigenwaarde laag. Er komt een dag dat je voor de spiegel staat en denkt: doe ik er nog wel toe?"

Toen de spreekwoordelijke grens bereikt werd, slaagde ze er uiteindelijk in het roer om te gooien: "Toen ik drie jaar in de schuldsanering zat, dacht ik: en nu is het klaar! Natuurlijk heb ik iets te bieden en ben ik een vrouw met potentie." 

Wonder Woman Projects

In samenwerking met haar oude contactpersoon binnen het schuldsaneringstraject wordt nu hard gewerkt aan de aanvraag voor subsidies om dit traject voor zzp'ers te financieren.

"Ik wil dat vrouwen naast de schuldsanering een traject kunnen volgen waarin ze weer 'verbinding' met zichzelf gaan voelen en erachter komen wat ze waard zijn, zodat ze weer vol achter zichzelf gaan staan op het gebied van 'vrouw zijn', 'moederschap' en 'ondernemer zijn'."

Doel van het project is het teruggeven van zelfvertrouwen en eigenwaarde aan deelnemers. "Ik wil teweegbrengen dat we weer mooie, 'rijke', ondernemende vrouwen hebben in Nederland. Dat is iets wat ik niet kan laten, want het zit in mijn hart."

Podcast

Alle afleveringen van Strijders kun je vinden via Spotify, iTunes of een andere podcastapp. Iedere vrijdag komt een nieuwe aflevering online, die je kan downloaden zodat je hem kan luisteren op het moment dat het jou uitkomt.

Volgende week aflevering 24 van Strijders met Nikki Verhoeven, die voor de organisatie het Vooruit Project werkt, waarbij studenten zichzelf inzetten voor hun omgeving, in ruil voor woonruimte.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!