Ga naar Content

Gebouw van GGZ Ingeest in Bennebroek aangewezen als corona-opvanglocatie

BENNEBROEK - Een gebouw van de GGZ Ingeest in Bennebroek is aangewezen als opvanglocatie voor mensen die mogelijk besmet zijn met het coronavirus.

Foto:

Omwonenden met vragen over het gebruik van gebouw Eikendonk kunnen contact opnemen het callcenter van de GGD Kennemerland: 023-5159500.

De mogelijk besmette mensen kunnen op deze locatie opgevangen en verzorgd worden. De opvang van mensen op deze locatie vormt geen risico voor de mensen die in de buurt wonen, melden GGD en de gemeente Bloemendaal.

Aangewezen

De minister voor Medische Zorg en Sport heeft opdracht gegeven om opvanglocaties aan te wijzen en gereed te maken. De Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) heeft het gebouw Eikendonk in Bennebroek aangewezen.

In totaal kunnen er op dit moment maximaal 11 personen in het gebouw worden opgevangen. De verwachting is dat de mensen gemiddeld twee weken in Eikendonk blijven. Daarna kunnen er weer andere mensen komen.

Niet thuis in isolatie

Het is nog niet zeker dat er mensen in gebouw Eikendonk worden ondergebracht. Het gebouw wordt uit voorzorg gereed gemaakt. Als er mensen worden ondergebracht, zijn dat mensen die wel besmet zijn, maar niet ziek zijn of mensen met milde klachten die niet ziek genoeg zijn voor opname in het ziekenhuis, maar niet thuis in isolatie kunnen blijven. Dat zijn bijvoorbeeld mensen uit een instelling die daar een risico vormen voor hun omgeving, mensen zonder vaste woon- of verblijfplaats of passagiers van Schiphol of de ferry IJmuiden-Newcastle.

Het gebouw Eikendonk is naar verwachting binnen een aantal dagen gereed als opvanglocatie. Als deze mensen in gebouw Eikendonk worden opgevangen, blijven zij binnen tot het moment dat zij anderen niet meer kunnen besmetten. Zij hebben geen contact met andere mensen. Deze mensen worden volgens protocollen gemonitord. 

 

Meer nieuws uit Haarlem en omgeving?

✔️ Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving, speciaal voor mensen in Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws!  

✔️ Volg het laatste nieuws altijd via NHNieuws.nl/Haarlem

Lees ook