Ga naar Content
Haarlem

Wateroverlast in kelders in Zandvoort: "Het is dweilen met de kraan open"

5 maart 2020, 15.40 uur
Door: Redactie · Foto: NH

ZANDVOORT -De kelders van een aantal ondernemers in de Haltestraat in Zandvoort staan onder water. Waar het vandaan komt, is niet bekend. "Het is dweilen met de kraan open", vertelt Angelique Elshenawi van lunchcafé The Corner. 

wateroverlast Haltestraat Zandvoort - NH Nieuws

Sinds 20 februari staat er elke dag een laag water in de kelder van Angelique. "We hebben een waterstofzuiger aangeschaft en daar zijn we elke dag mee in de weer. Twee keer per dag zuigen we, als er geen gasten in de zaak zijn, want het geeft veel herrie."

Stortbuien

Het is de eerste keer dat Angelique hiermee te maken heeft. Afgelopen oktober waren er in Zandvoort enorme storbuien waardoor hele straten blank kwamen te staan.

Wateroverlast Zandvoort - NH Nieuws

Maar toen had Angelique gewoon een droge kelder. Waar het water nu vandaan komt,  is dan ook volstrekt onduidelijk. Meerdere ondernemers hebben ermee te maken zoals café De Klikspaan, Blue Zone en voormalige restaurant Cafe Neuf. 

"Bij de buren spoot het water uit de muur en ik heb het in mijn handen gehad. Het is gewoon helder water en het ruikt niet muf. Dus ik denk eigenlijk dat het leidingwater is. "

Angelique baalt enorm van de situatie. "Ik maak me gewoon zorgen. Er zijn hier mensen aan het werk, er is hier electriciteit, het geeft overlast en is vervelend."

Gemeente Zandvoort

Angelique heeft kort na de eerste keer dat er water in haar kelder stond, aangeklopt bij de gemeente. Maar ze werd doorgestuurd naar Spaarnelanden en die verwees door naar PWN. "Ik voelde me echt van het kastje naar de muur gestuurd. Niemand is hier komen kijken."

Maar daar lijkt verandering in te komen. De gemeente Zandvoort laat in een reactie aan NH Nieuws weten dat er woendag een waterstandmeting is uitgevoerd door Spaarnelanden. De gemeente heeft bevestigd dat er een onderzoek komt naar de oorzaak en dat er met de betrokkenen contact wordt opgenomen in de hoop de problemen zo snel mogelijk op te lossen. 

Meer nieuws uit Haarlem en omgeving?

✔️ Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving, speciaal voor mensen in Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws!  

✔️ Volg het laatste nieuws altijd via NHNieuws.nl/Haarlem