Noordkop & Texel

Vaten met chemische inhoud gevonden op terrein buitenzwembad Nieuwe Niedorp

5 maart 2020, 09.52 uur · Aangepast 5 maart 2020, 14.30 uur · Door Redactie

Whatsapp

HOLLANDS KROON - Op het parkeerterrein bij zwembad De Rijd zijn vanmorgen vaten met een nog onbekende chemische inhoud gevonden. Politie, brandweer en forensische opsporing zijn een onderzoek gestart. 

GlocalMedia
GlocalMedia

Vanmorgen rond 7.00 uur trof een medewerker van de gemeente vaten aan op het terrein aan de Vijverweg in Nieuwe- Niedorp. De politie heeft aan NH Nieuws bevestigd dat er een chemische stof in de vaten zit. Een deel van de inhoud van de vaten is eruit gelekt en op het terrein en in de sloot terrecht gekomen. Hierdoor hing er een sterke chemische geur rondom de vaten. De medewerker, die werkzaam is bij de buitendienst, had de stof ingeademd en is nagekeken door een dokter. Hieruit bleek dat hij geen gezondheidsklachten heeft opgelopen. 

Er is een onderzoek gestart waarbij zowel de politie, de brandweer als de forensische opsporing bekijken wat er is de vaten zit en waar de tonnen vandaan komen. Op camerabeelden van de scouting is te zien dat de vaten gisteravond, nog voor middernacht zijn neergezet. 

Update: De gemeente Hollands Kroon laat weten dat de vaten in de loop van de dag opgeruimd zijn. 

GlocalMedia
GlocalMedia

NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!

Whatsapp