Ga naar Content

GGD over reiziger in coronacontainer: "Geen klachten meer, maar test nog altijd positief"

HOOFDDORP - De schipholreiziger die geïsoleerd zat in een 'coronacontainer' bij de brandweerkazerne in Hoofddorp, maakt het goed. Volgens een woordvoerder van de GGD heeft de persoon geen klachten meer. "Hij test nog wel positief op het virus'', aldus Saskia van Egmond van GGD Kennemerland.

Foto: NH Nieuws

"Dat iemand geen klachten meer heeft, maakt iemand ook minder besmettelijk", vervolgt Van Egmond. Dat betekent ook dat de reiziger niet geheel in een sociaal isolement leeft. De GGD gaat zelfs meermaals per dag op bezoek, maar uiteraard wel met de juiste bescherming. "Ik heb een halfuur bij hem binnengezeten, maar met een mondkapje op en handschoenen aan."

Vanavond werd duidelijk dat de man is overgebracht van de container naar een locatie van de GGD. Tegen Hart van Nederland vertelt een woordvoerder dat hij daar beter uit kan rusten.

Bekijk hieronder het interview met GGD Kennemerland

200305_CORONACONTAINER - NH Nieuws

De retourvlucht kan nog niet geboekt worden. Daarvoor moet de persoon echt negatief testen op het coronavirus. Het leven in isolement lijkt in dit geval wel korter te gaan duren dan de gebruikelijke 14 dagen. De klachten zijn namelijk al gestopt, wat kan wijzen op het einde van de besmetting. "Dan kan hij op een doorvlucht gezet worden naar zijn huis."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!