Ga naar Content

Blaricumse basisschool blijft open ondanks corona-quarantaine van twee leerlingen

BLARICUM - De Blaricumse basisschool Bernardus - de school waar de twee kinderen van de met het coronavirus besmette man uit Blaricum zitten - blijft voorlopig gewoon open. Dat heeft de school laten weten aan ouders van leerlingen, zo bevestigt een medewerker van de school aan NH Nieuws.

Foto: Google Streetview

De vader uit Blaricum is één van de twee coronabesmettingen in 't Gooi. De man liep het virus op tijdens een skivakantie met het gezin in Noord-Italië. De twee kinderen zitten samen met hun besmette vader thuis in quarantaine. Dat is uit voorzorg. De kinderen hebben geen klachten. 

Lessen gaan door

De lessen op de basisschool gaan de komende dagen gewoon door. De school volgt de richtlijnen van het RIVM en de GGD. Volgens die richtlijnen kunnen andere leerlingen gewoon naar school komen en blijven alleen de kinderen met de besmette vader thuis. 

De GGD heeft vanmorgen, toen de besmetting van de Blaricummer aan het licht kwam, een brief rondgestuurd naar scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarin staat onder andere welke voorzorgsmaatregelen er nu wel genomen worden. Volgens de GGD is een sluiting van een school wel degelijk een mogelijkheid, maar ligt dit niet 'in de lijn der verwachtingen'. 

Corona in Noord-Holland

Benieuwd naar de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus in Noord-Holland? Wij verzamelen het laatste nieuws op onze themapagina.

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!

Lees ook