Ga naar Content

Politie zoekt vrouw die werd aangerand in trein tussen Amsterdam en Haarlem

HAARLEM - Een jonge vrouw is in de nacht van afgelopen vrijdag op zaterdag in de trein tussen Amsterdam en Haarlem aangerand. Dat weet de politie dankzij de verklaringen van twee oplettende getuigen, want de vrouw zelf heeft zich nog niet gemeld. 

Trein op station Haarlem - Foto: AdobeStock

Tijdens de treinrit tussen Amsterdam en Haarlem nam de man plaats naast de vrouw en begon haar benen aan te raken. Nadat ze hem had verteld daar niet van gediend te zijn, stond ze op en liep weg. Op dat moment betastte de man haar nogmaals.  

Twee reizigers in dezelfde coupé die hadden gezien hoe de man zich aan de vrouw opdrong, stapten na het verlaten van de trein op station Haarlem direct naar de politie om hun verhaal te doen. Inmiddels heeft de politie de identiteit van de man - die net als de getuigen op station Haarlem uitstapte - achterhaald. Het gaat om een 51-jarige man.

Verdachte sloeg mogelijk vaker toe

De identiteit van de aangerande vrouw is echter nog niet bekend. De politie hoopt dan ook dat zij zich alsnog meldt. Ze is naar schatting rond de 19 jaar oud en reisde de bewuste nacht door naar Overveen en/of Zandvoort. Ook mensen die denken te weten om welke vrouw het gaat, wordt gevraagd die informatie te delen.  

Vrouwen die vermoeden dat zij zijn aangerand door dezelfde man, wordt eveneens gevraagd zich te melden. Uit het onderzoek van de politie is namelijk gebleken 'dat niet uitgesloten kan worden dat deze verdachte dit vaker heeft gedaan.'

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!