Ga naar Content

Vertrekkende Hilversumse wethouder Jaeger maakt toch gebruik van wachtgeld

HILVERSUM - De vertrekkende Hilversumse wethouder Wimar Jaeger (D66) gaat toch gebruik maken van de wachtgeldregeling. Dat laat Jaeger weten in zijn afscheidsinterview met NH Nieuws. 

Foto: Gemeente Hilversum

Jaeger is wethouder van onder meer economie, media en cultuur.  Deze week is zijn laatste week en in dat kader blikt hij met NH Nieuws in een lang interview terug op zijn periode als wethouder van Hilversum. Hij spreekt daarin onder meer over zijn successen, de affaires en over de wissel die het wethouderschap op zijn privéleven heeft getrokken.

"Het dekt je arbeidsongeschiktheid af en het dekt je pensioen af"

Wimar Jaeger over zijn keuze om wel wachtgeld te accepteren

Een van de onderwerpen die ook de revue passeren, is het wachtgeld waar vertrekkende bestuurders gebruik van kunnen maken zolang ze geen andere fuctie hebben. Nadat hij in januari bekend maakte na zes jaar in het college van Hilversum het voor gezien te houden, gaf hij aan nog na te denken over of hij gebruik zou gaan maken van wachtgeld.

Snel weer aan de slag

Hij heeft de knoop inmiddels doorgehakt en toch besloten gebruik te maken van het wachtgeld, zo vertelt hij in het interview. "Het dekt je arbeidsongeschiktheid af en het dekt je pensioen af." Hij gaat er vanuit dat het niet lang nodig zal zijn. "Ik verwacht op korte termijn dat ik weer aan de slag ben."

Wimar Jaeger over de reden waarom hij toch van wachtgeld gebruik gaat maken - Joost Lammers / NH Nieuws

Afscheidsinterview

Het volledige afscheidsinterview met Wimar Jaeger is vanaf donderdag te zien op televisie bij NH Gooi en NH Nieuws (om 17.20 uur, 19.20 uur, 21.20 en 23.20 uur) en op onze website. 

Lees ook