Start van hoofdcontent

Gooi

NL
V

Loosdrechter (20) aangehouden voor beschieten huis in Hilversum

3 maart 2020, 14.04 uur · Aangepast 3 maart 2020, 14.14 uur · Door Sjoerd Stoop

HILVERSUM - De man die in de nacht van zaterdag op zondag is aangehouden voor het beschieten van een huis aan de Hilversumse Leeuwerikstraat, is een 20-jarige man uit Loosdrecht. Dat meldt de politie. Het zou gaan om een bekende van de bewoners van het beschoten huis. 

Caspar Huurdeman Fotografie

De Loosdrechter kon worden gepakt na een lange achtervolging door politieauto's en de politiehelikopter. De politie kon hem aanhouden toen hij tijdens zijn vluchtpoging met zijn auto tegen een boom botste in Maarssen. 

Bekende van bewoners

De man wordt er van verdacht eerder in de nacht het huis aan de Leeuwerikstraat te hebben beschoten. Waarom dat gebeurd is, is nog altijd niet duidelijk.

Wel is dus duidelijk dat de gepakte Loosdrechter een bekende is van de bewoners van het beschoten huis. Toen de politie na de schietpartij aan kwam rijden, verwezen de geschrokken melders meteen naar de Loosdrechter. 

De politie doet nog onderzoek naar de schietpartij en roept getuigen op zich te melden.

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!