Ga naar Content

KLM doet drie Chinese steden langer in de ban vanwege gevolgen coronavirus

SCHIPHOL - Luchtvaartmaatschappij KLM vliegt heeft de periode waarin niet naar de Chinese steden Chengdu, Hangzhou en Xiamen wordt gevlogen, met ruim een maand verlengd.  Die beslissing is genomen omdat door de uitbraak van het coronavirus de vraag naar vliegtickets met Chinese bestemmingen drastisch is afgenomen.  

Foto: AdobeStock

De vluchten zijn zeker tot en met 3 mei uit het schema gehaald. Dat was eerder tot 29 maart. Vluchten naar Hong Kong gaan vanaf vandaag in plaats van dagelijks één keer per twee dagen. Ook dat duurt tot 3 mei. 

Voor vluchten van en naar Peking en Shanghai is de situatie vooralsnog ongewijzigd. Naar die steden wordt tot zeker 28 maart niet gevlogen.

Lees ook

Moederbedrijf Air France-KLM meldde bij de publicatie van de jaarcijfers dat de problemen rond het virus een hap uit de winst in het eerste kwartaal van dit jaar zouden nemen van 150 miljoen tot 200 miljoen euro.

Daarbij werd uitgegaan van verstoringen van vluchten naar China tot april. Als de problemen langer duren, vallen de kosten ook hoger uit.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!