Ga naar Content

Oostwouder komt op NK Tafeltennis niet verder dan halve finale

ZWOLLE - Ewout Oostwouder heeft zich niet kunnen revancheren op zijn verloren NK finale van vorig jaar. De 26-jarige Schagenaar, die zich in 2014, 2015 en 2018 de beste van Nederland mocht noemen, strandde in de halve finale tegen Laurens Tromer: 2-3 (11-8, 9-11, 7-11, 13-11, 11-6).

Foto: NH Sport / Maarten Westerduin

De twee, die ploeggenoten zijn bij het Nederlands team, maakten er in Zwolle een boeiende halve eindstrijd van. Tromer kwam als eerste op voorsprong, maar Oostwouder wist de stand in de twee volgende games om te draaien. Nadat hij de vierde game met 13-11 verloor, leek het pijpje leeg bij de boomlange Noord-Hollander. Een met 11-6 vijfde game werd uiteindelijk het slotakkoord van zijn toernooi.

Tromer zou later ook de finale winnen. In de eindstrijd versloeg hij Rajko Gommers, die óók onderdeel uitmaakt van de Nederlandse ploeg. De Brabander was in de vorige NK finale nog te sterk voor Oostwouder.

Camara

Eerder op de dag speelde Oostwouder de kwartfinale tegen Glabrielius Camara. Hij versloeg de 14-jarige Rotterdammer met 4-1.

Oostwouder baalt van uitschakeling: "Had iets meer lef moeten hebben" - NH Nieuws / Maarten Westerduin