Ga naar Content

Kanoër slaat om bij forteiland Pampus: met heli naar ziekenhuis gebracht

PAMPUS - Een kanoër is vanmiddag met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht nadat hij nabij forteiland Pampus was omgeslagen.  

Foto: @Fortpampus/AdobeStock

Rond 15.15 uur werden de hulpdiensten opgeroepen voor een 'onderkoelde kanoër' die was 'aangespoeld op eiland Pampus'. Uit het verslag van de KNRM blijkt dat de kanoër op het IJmeer omsloeg en niet op eigen kracht terug in zijn kano kon klimmen. Daarop werd de man door een tweede kanoër, met wie hij op pad was, naar het Pampus gesleept. 

Daar werden direct de hulpdiensten gealarmeerd. Terwijl een helikopter van de Kustwacht en de Reddingsbrigade koers richting het eiland zetten, ontfermden de fortwachter, de kok en de gastvrouw zich over het slachtoffer. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Al snel bleek het om een kanoër te gaan, die kort daarvoor nabij het eiland in het ijskoude water was beland. De traumahelikopter landde niet veel later op het eilandje, waarna het slachtoffer naar het ziekenhuis in Alkmaar is gevlogen. Hij was op dat moment aanspreekbaar. 

De kano van de man is later 'verwaaid op de dijk' teruggevonden. Hoe het nu met de man gaat, is niet bekend. Wel meldt het Forteiland op Twitter dat het volgens de fortwachter 'allemaal goed komt'. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!