Ga naar Content

Wieringerwaard wil eigen Bevrijdingsfestival: "Zaterdag grote veiling"

WIERINGERWAARD - Muziekvereniging Wieringerwaard heeft grote plannen voor 5 mei. Het dorp wil 75 jaar bevrijding vieren met een eigen festival. De eerste grote namen zijn al geboekt en om alle plannen door te kunnen laten gaan, wordt er zaterdagmiddag geld ingezameld met een grote veiling.

Wieringerwaard wil eigen bevrijdingsfestival: "Morgen grote veiling" - NH Nieuws

"We gaan een groot podium maken waar hoofdartiest Tim Akkerman komt te spelen. Daarnaast komen er twee kleine podia waar bijvoorbeeld Fleur Raateland komt te staan maar ook onze eigen slagwerkgroep", vertelt Karin Arends van Muziekvereniging Wieringerwaard.

Zo'n eigen bevrijdingsfestival kost natuurlijk de nodige centen. De vereniging probeert die op allerlei manieren bij elkaar te krijgen. Zaterdagmiddag moet een flink deel binnen stromen als de vereniging een grote veiling houdt.

"We hebben in totaal 63 kavels met goederen en diensten. Dit is bijvoorbeeld een rondvlucht in een zweefvliegtuig. Dat vind ik persoonlijk één van de toppers van de veiling."

'Hoop op 2000 euro'

De veiling vindt plaats in het Dorpshuis van Wieringerwaard. "Ik hoop dat we meer dan 2000 euro gaan ophalen", zegt Arends. Lachend: "Wat Haarlem kan, kunnen wij beter."

"Wat deze vereniging kenmerkt is dat het een hele creatieve club is. Als wij onze schouders ergens onder zetten, in grote of kleine vorm, dan gaan we het fixen."

De 63 kavels gaan morgen vanaf 14.00 uur onder de hamer. De muziekvereniging staat overigens niet alleen stil bij Bevrijdingsdag. Op 4 mei wordt er, na de stille tocht door het dorp en de twee minuten stilte, een herdenkingsconcert gegeven. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!