Jong AZ figurant op feestje periodekampioen De Graafschap

DOETINCHEM - Jong AZ heeft op een regenachtige Vijverberg flink klop gekregen van De Graafschap. De voetballers uit Doetinchem wonnen met 5-1 en haalden daarmee de periodetitel binnen.

Jong AZ, niet bepaald een hoogvlieger in de eerste divisie dit seizoen, wist op voorhand al dat het een lastige partij zou worden tegen nummer twee De Graafschap. Na negen minuten werd dat vermoeden bevestigd, want toen kwamen de Superboeren op voorsprong. Ralf Seuntjens kopte prima binnen na een voorzet die lang in de lucht hing. Hij gaf genoeg kracht mee en plaatste de bal in de verre hoek achter Rody de Boer.

Via Daryl van Mieghem verdubbelde de thuisploeg de voorsprong en Branco van den Boomen mikte raak uit een vrije trap.

Javier Vet maakte eerste helft nog beroerder voor Jong AZ, hij kopte in een vol strafschopgebied raak uit een corner. De supporters konden in de rust al het feestje vieren, maar De Graafschap ging vrolijk door met scoren in de tweede helft. Seuntjens maakte zijn tweede uit een toegekende strafschop.

Thijs Oosting maakte na een krap uur spelen nog een eredoelpunt, maar daar bleef het bij: 5-1. De Graafschap is dus periodekampioen, Jong AZ staat nog steeds zestiende met 25 punten.

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Owusu, Van Heertum, Van den Bogert, Baas; Vet, Van den Boomen, Breinburg; Van Mieghem (Slattery/77), Seuntjens (Mystakids/58), Nijland (Berrio/69)

Opstelling Jong AZ: De Boer; Church, Jacobs, Gullit (Bakker/46), Savastano; Koopmeiners, Taabouni (Kunst/58), Sedláček; Oosting, Margaret (Fase/80), Correia