Start van hoofdcontent

DIEMEN

nl

Gemengde reacties op coronavirus Diemen: "Een hoop paniek en weinig goede informatie"

28 februari 2020, 17.55 uur · Aangepast 28 februari 2020, 18.46 uur · Door Redactie

DIEMEN - Het nieuws van een corona besmetting in Diemen zorgde voor gemengde reacties. Vrijdagmorgen werd bekend dat een vrouw uit Diemen positief is getest op het coronavirus. De vrouw zit in thuisisolatie.

Reacties op eerste coronabesmetting in Diemen - NH Nieuws

Het coronavirus is het gesprek van de dag in Diemen: "Het is natuurlijk erg, maar het is zoals het is", concludeert een bezoeker van het winkelcentrum. "Een hoop paniek en weinig goede informatie", analyseert een ander. Een oudere mevrouw mengt zich in het gesprek: "Ik heb extra zeep gekocht om mijn handen te wassen."

Eerder vandaag werd bekend dat kinderdagverblijf CompaNanny Atlas Arena in Amsterdam de deuren voorlopig sluit. Dit gebeurt nadat het coronavirus bij de moeder van een kind van de vestiging is geconstateerd. Het kind zelf vertoont ook ziekteverschijnselen. Dat schrijft het kinderdagverblijf in een e-mail aan de ouders.

 

"Goed opletten, de bacteriën zijn overal"

buurtbewoner Diemen

Een man op straat waarchuwt: "Goed opletten, de bacteriën zijn overal." Toch zijn er ook mensen die het relativeren: "Schoonmaken en verder geen bijzondere dingen. geen mondkapjes. Ik heb wel een muts op, maar die is niet tegen virussen, haha!"