Ga naar Content

Eerste noodwoningen klaar in Purmerend: "Ik word er zelfs een beetje emotioneel van"

PURMEREND - Eindelijk een huis voor zes gelukkigen die zich hebben ingeschreven voor een noodwoning in Purmerend. De woningen zijn speciaal voor mensen die met spoed een dak boven hun hoofd nodig hebben, zoals Robert Oerlemans die na zijn scheiding op straat kwam te staan. "Ik heb er anderhalf jaar op gewacht."

Foto:

In Purmerend is de woningnood hoog en de wachttijd voor een huis bij kan de woningcorporaties rond de 20 jaar zijn. Daarom besloot de gemeente zelf noodwoningen op de markt te brengen.

Robert gaat er met zijn zoontje van 2,5 jaar wonen en is zijn woning in gedachten al aan het inrichten. "Er moet wel een bank komen te staan natuurlijk, een bed, en een kast voor de kleding. En dat moet hier allemaal in passen."

Sleutel noodwoning voor spoedzoeker Purmerend - NH Nieuws

Ook Edwin Boerhoop, die 5 jaar geleden dakloos werd door problemen met de sociale dienst, krijgt vandaag een sleutel van de gemeente. Trots steekt hij de sleutel in het slot. "Ik kan eindelijk weer wat opbouwen", zegt hij. "Ik word er zelfs een beetje emotioneel van."

Nu staan er 20 tijdelijke noodwoningen in Purmerend, in de zomer moeten er in totaal 200 staan. De noodwoningen worden over tien jaar weer afgebroken.