Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Burgemeester Oostzaan trekt bodemprocedure sportcomplex OFC in

28 februari 2020, 15.53 uur · Aangepast 28 februari 2020, 16.26 uur · Door Redactie

OOSTZAAN - Burgemeester Meerhof van Oostzaan heeft voetbalclub OFC schriftelijk laten weten de bodemprocedure tot sluiting van het sportcomplex in te trekken. Dat meldt het bestuur van OFC op zijn website.

ANP/Koen van Weel

Op 17 januari sloot de gemeente het sportcomplex aan de Twiskeweg, omdat volgens de burgemeester de openbare orde in gevaar zou zijn. Bezoekers van de voetbalclub zouden zich niet meer veilig voelen. De rechter bepaalde vervolgens in een kort geding - dat werd aangespannen door OFC - dat de sluiting voorbarig was en zo snel mogelijk moest worden beëindigd.

De gemeente legde zich er echter niet bij neer. Volgens de gemeente lag de zaak in principe bij de bestuursrechter en niet bij de civiele rechter, waarop nog een kort geding volgde. Op 24 januari stemde ook de bestuursrechter in met het afwijzen van het bevel.

Andere opties

Toch lijkt de kous nog niet af te zijn met het intrekken van de bodemprocedure. Na de uitspraak van de bestuursrechter liet de burgemeester Meerhof aan NH Nieuws weten ook andere opties te overwegen. "We hebben nog een subsidielijn lopen, we bezitten de grond, hebben er contracten. Misschien dat daarin nog wat mogelijk is."